Solvarme anlæg

Solvarme er det mest effektive alternative supplement til varmt brugsvand.

Solvarme er det mest effektive alternative supplement til varmt brugsvand, og evt. opvarmning af boligen, når man ser på forholdet mellem anlægsomkostningerne og udbyttet, desuden er energien fra solen gratis, og den er vedvarende.

Der findes forskellige måder at udnytte solen på, der er f.eks. solfangere der bliver monteret på taget. Varmen overføres til en frostfri væske som cirkulerer i et lukket kredsløb mellem solfanger og varmtvandsbeholder.

En anden form for at udnytte solen er solceller på solpaneler, der bliver monteret til fremstilling af strøm. Endvidere er der et såkaldt “tømmeanlæg”, hvor væsken tømmes fra ned i en tank og tilbage igen, alt efter frost / ikke frost – her benyttes ingen frostvæske.

Monteringen er som regel overstået på meget kort tid hvis man følger de gældende regler der er på området. Solvarme anlæg er bygget som lavtryksanlæg, og derfor kræves der ikke autorisation til selve monteringen, kun hvor man bryder ind i højtryksanlæg (10 bar), som f.eks. drikkevand fra vandværket skal der bruges en autoriseret VVS-installatør.

Vil du vide mere?

KONTAKT OS OM YDERLIGERE INFORMATIONER.

hildebrandt-vvs-ring-og-faa-et-godt-tilbud

Læs mere om solvarme anlæg – klik her

vaillant-logo

 

batec_logo_dk2